speciality-background dots image dots image

אבלציה והשתלות קוצבים

אבלציה והשתלת קוצב הם הליכים קרדיולוגיים מתקדמים לטיפול בהפרעות קצב לב. הם משפרים את איכות החיים ומפחיתים את הצורך בתרופות.

רופאים מומלצים שמבצעים את הפרוצדורות

מחפשים משהו יותר ספציפי? חפשו תור לפי בעיה רפואית רופא מומלץ או התמחות

טיפולים נוספים

צינתורי לבצנתור וסטנטצנתור כליליצנתורי לבצנתורים כליליים מורכביםקוצב לבאבלציה והשתלות קוצביםאבלציה של הפרעות קצת לבאבלציה פרפור ורפרוף פרוזדוריםהרחבת בלוןאבלציהאבלציה (צריבה)הפרעות קצב אבלציותקרדיולוגיה - צנתורקרדיולוגיה התערבותיתקרדיולוגיה פולשניתמום לבבדיקות מאמץהולטר לחץ דםמחלות לברופא קרדיולוגאקו לב - ילדיםמניעת מחלות לבמניעת מחלות לב וכלי לםיתר לחץ דםמחלות קרדיווסקולריותהולטר לבבדיקות הולטרים - א.ק.גטיפול לאחר אוטם שריר הלבשומני הדם וסיכון קרדיומטבוליהפרעות קצבדפיברילטוראקו לב – מבוגרים וילדיםאקו לב במאמץאי ספיקת לבארגומטריהבדיקות אקו לבאקגאקוקרדיוגרפיהאקו-קרדיוגרפיהאוטם שריר הלבהיפוכי מקצב חשמלייםPericarditis & Myocarditisהולטר EEGהולטר אקגהפרעות קצב לבחוסר פעימות לבטרשת עורקים ותעוקת חזהייעוץ קרדיולוגיבדיקות לב לא פולשניותמחלות לב והפרעות קצב לבמחלות לב מסתמיותמחלות מסתםמחלות מסתמיםקרדיולוגיה ואקו לבקרדיולוגיה לא פולשניתקרדיולוגיה למבוגריםקרדיולוגיה מחלות לבקרדיולוגיה קליניתקרדיולוגיה תעסוקתיתמחלות שריר הלבלחץ דםמחלה קורונלית (כלילית)

מהי אבלציה והשתלת קוצב?

אבלציה והשתלת קוצב הם הליכים קרדיולוגיים מתקדמים לטיפול בהפרעות קצב לב. אבלציה היא פעולה להרס מבוקר של רקמת לב הגורמת להפרעת קצב, בעוד השתלת קוצב מערבת החדרת מכשיר אלקטרוני לוויסות קצב הלב.

מתי נדרשים הליכים אלה?

  • הפרעות קצב עמידות לטיפול תרופתי
  • ברדיקרדיה (דופק איטי מדי)
  • טכיקרדיה (דופק מהיר מדי)
  • פרפור פרוזדורים

תהליך האבלציה

האבלציה מתבצעת בהרדמה מקומית או כללית. צנתר מוחדר דרך כלי דם לאזור הלב הבעייתי. אנרגיית רדיו או קור משמשת להרס הרקמה הגורמת להפרעת הקצב.

השתלת קוצב

קוצב לב מושתל מתחת לעור בחזה. אלקטרודות מחוברות ללב דרך כלי דם. הקוצב מנטר את קצב הלב ומשגר פולסים חשמליים בעת הצורך.

יתרונות

  • שיפור משמעותי באיכות החיים
  • הפחתת הצורך בתרופות
  • מניעת סיבוכים של הפרעות קצב

סיכונים

למרות שהליכים אלה בטוחים יחסית, קיימים סיכונים כמו זיהום, דימום, או פגיעה בכלי דם. חשוב לדון בסיכונים והיתרונות עם הרופא המטפל.

לאחר ההליך

מעקב רפואי קבוע חיוני להבטחת תפקוד תקין של הקוצב או הצלחת האבלציה. יש להימנע ממאמץ פיזי מוגזם בתקופה הראשונה ולעקוב אחר הנחיות הרופא.

*מידע זה הוא כללי ואין להסתמך עליו כייעוץ רפואי.